Vacansoleil – de zomer van je leven

Stel je eens voor. Een hele zomer lang lekker bruin worden in de Spaanse zon, genieten van de Franse cultuur of profiteren van het heerlijke Italiaanse eten? En dan ook nog eens geld verdienen? Dit is niet zomaar een loze fantasie, maar een droom die uit kan komen. Met een baan bij Vacansoleil kun jij de zomer van je leven beleven.

De 24-jarige Gérard Hanssen studeerde in 2014 af van de HAN met de studie Sport, Gezondheid & Management en begint in september met zijn master Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Voorgaande zomers heeft hij regelmatig sportkampen georganiseerd, waarin hij bezig was met zowel zijn grote hobby, sport, als het entertainen van kinderen. Aangezien hij tussen zijn twee studies door veel vrije tijd had, en altijd erg gefascineerd is geweest door talen, besloot hij zijn vaardigheden van het Frans te verbeteren. En waar kun je dit dan het best doen? Juist, in Frankrijk.

Gérard wilde het liefst zo snel mogelijk naar Frankrijk. Nadat in februari zijn plannen om naar het buitenland te vertrekken vanuit een andere organisatie, op het laatste moment niet doorgingen, besloot hij te solliciteren bij Vacansoleil. Vacansoleil is een organisatie die al meer dan 45 jaar luxe campingvakanties aanbiedt. De reisorganisatie bezit ruim 450 campings in heel Europa. Om alle gasten de tijd van hun leven te bezorgen, zorgt het bedrijf voor onder andere deskundige animatoren, horecamedewerkers en receptionisten. Dit zijn onder andere vakantiebanen voor studenten die willen genieten van hun vrije tijd maar ook willen profiteren van de goede arbeidsvoorwaarden die Vacansoleil biedt.

Vacansoleil kon Gérard vrijwel meteen plaatsen op een camping die aan zijn eisen voldeed. Een camping in het Franse Barneville-Carteret, in het pittoreske Normandië. Sinds begin april 2015 werkt Gérard voor 35 uur per week als barman op camping Les Vikings. Daar komt vanaf volgende maand animatiewerk bij. Drukke, maar ontzettend leuke dagen staan hem voor de boeg. ’s Ochtends zal hij zich vooral bezig houden met het vermaken van de wat jongere kinderen, door middel van rustig wat knutselen en spelletjes spelen. Naarmate de dag zich vordert, komen daar wat grotere activiteiten bij, zoals programma’s met sport en spel, het doen van theater en cabaret en ’s avonds zelfs een heuse karaokeshow.

Natuurlijk ben je als animator op een camping niet alleen. Gérard heeft erg leuke collega’s, waarmee hij veel onderneemt. In het hoogseizoen zullen ze met zeven Nederlanders zijn, met wie hij samen eet, op stap gaat en leuke activiteiten beleeft in de omliggende dorpen.

Het leven in Frankrijk bevalt Gérard erg goed. Tegenslagen zijn er niet geweest, maar bij kleine problemen staat Vacansoleil altijd voor hem klaar. Zijn taalvaardigheid is al enorm ontwikkeld en ook de Franse cultuur kent hij al steeds beter. Uiteraard waren de cultuurverschillen wel even wennen. Als je om 3 uur ’s middags snel wat wil halen in de supermarkt, zal je merken dat heel de stad dan plotseling pauze houdt. Het leven is er wat langzamer en rustiger. Zijn tip aan iedereen is dan ook om pas in het hoogseizoen te beginnen met vakantiewerk bij Vacansoleil. Buiten het toeristische seizoen om is het rustig op de campings en zal je veel vrije tijd hebben. Ga in juni, juli of augustus om het optimale uit je tijd in het buitenland te halen.

Dus wil jij een baan of stage in een internationale werkomgeving? Je kennis van de internationale communicatie toepassen in de praktijk? Of wil je gewoon een super leuke zomer beleven met gezellige collega’s? Kijk dan op de site voor meer informatie. Wie weet geniet jij deze zomer dan wel van het leukste vakantiebaantje dat een student zich kan voorstellen.

 

Sabine van der Werf

Publicatiecommissie 2014-2015