Studentbestuurder – leren door te doen

Ik besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Tijd om de leiding te nemen. Een bestuursjaar bij mijn studievereniging. Echte beslissingen met echte gevolgen. Eindelijk een kans om de theorie in praktijk te brengen. Van tevoren  gewaarschuwd over de stress, de studiedruk, de grote verantwoordelijkheden, en de slapeloze nachten die dit met zich meebrengt ben ik met veel enthousiasme begonnen. Waarom, kun je je afvragen. Zelfontwikkeling is hierbij een centraal begrip.

Waarom vindt het 26e bestuur der SV Babylon dat een bestuursjaar een must is tijdens je jaren als student? Het geeft je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen op verschillende gebieden. Je wordt continu uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Je leert leiding te geven en anderen aan te sturen. Je leert jezelf echt kennen, waar ben je goed in? Maar ook, wat zijn je zwakten? Daarnaast zul je je netwerk uitbreiden, binnen het vakgebied én daarbuiten. En last but not least, het is super leuk en gezellig!

Bestuurlijke activiteiten naast je studie onderneem je om te leren. Om jezelf te ontdekken, te ontwikkelen, te bewijzen en uit te dagen. Daarnaast staat het erg goed op je curriculum vitae. Ook niet onbelangrijk. Gaandeweg ontwikkel je vaardigheden die in de toekomst van pas zullen komen. Dit is wat ik versta onder zelfontwikkeling. Op naar een betere ‘jij’ in de toekomst. Streven naar de best mogelijke versie van jezelf. En dan is er werk aan de winkel.

Zelfontwikkeling- en ontplooiing zorgt dus voor motivatie op de langere termijn. Maar ook in het heden zijn er vele factoren die motiveren. Nu heb je de kans werkelijk een bijdrage te leveren. Samen trots zijn op de behaalde resultaten. Terwijl het veel energie kost, krijg je er ook veel energie voor terug.

Een bestuursfunctie is en blijft van grote meerwaarde voor de student en het hele Nijmeegse studentenleven! Daarom wordt vandaag de Dag van het Studentbestuur georganiseerd. Ben jij ook dolenthousiast over het doen van een bestuursjaar? Je hebt nog tot 9 mei om je motivatiebrief en CV te mailen naar voorzitter@svbabylon.nl, en zo te solliciteren voor een onvergetelijk bestuursjaar bij SV Babylon!

 

Milou Jansen
Commissaris Interne Betrekkingen
26e Bestuur der SV Babylon