Je bent jong en je wilt wat

Tja, daar stond ik dan een jaar geleden… Na 3 fantastische jaren in Nijmegen en met mijn bachelor diploma Communicatie- en Informatiewetenschappen op zak. Het idee van: ‘’je bent jong en je wilt wat’’ spookte door mijn hoofd. Want ja, wat wilde ik? Ging ik voor een master CIW? Ging ik voor een master van bedrijfskunde? Nam ik een tussenjaar? Belangrijke keuzes die je moet maken voor jezelf, voor later. Althans, dat dacht ik…

Inmiddels ben ik begonnen aan een master bedrijfskunde. Na een jaar pre-master. Goh, dat is ook alweer ruim een jaar later bedenk ik me nu. Weet ik dan nu wel wat ik wil? Nou… Nee. Nu denk jij natuurlijk, waar gaat dit verhaal in godsnaam naartoe. Nou precies, naar iets dat mij al wel veel verder heeft gebracht dan waar ik eerst stond: een bestuursjaar bij AIESEC.

Een bestuursjaar. Ik heb er meerdere keren over nagedacht, maar verder dan een commissie was het nog niet gekomen. Totdat ik in juli bij AIESEC begon met een parttime bestuursfunctie. Ik had eigenlijk geen idee wat me te wachten stond, maar nu een aantal maanden later kan ik er alleen maar met een grote glimlach op terugkijken en ben ik alleen maar bang dat het straks ophoudt want de tijd vliegt!

AIESEC is een internationale organisatie van en voor studenten en eigenlijk staat er maar 1 ding centraal in alles wat we doen: ontwikkeling. Wat wil je doen? Wat zou je willen doen? Wat zijn je sterke punten en wat je minder sterke punten? Waar wil je aan werken? Waar liggen je talenten? Ik had daar niet echt een antwoord op hoor…

En ik ben er ook achter dat je hier eigenlijk nooit een kant-en-klaar antwoord op zult vinden.

Uit je comfort zone stappen, experimenteren, jezelf ontwikkelen en leren. Dit blijf je je hele leven doen. AIESEC biedt hierbij een veilige plek om alles uit jezelf te halen. Want ja, het functionele aspect, het feit dat je echt iets nuttigs en professioneels doet en verantwoordelijkheden hebt binnen een team plus een heel bestuur van 24 studenten is heel leerzaam.

En inderdaad, jezelf ontwikkelen is met vallen en opstaan! Gelukkig zijn er dan 23 studenten om je heen die je weer helpen met opstaan. Het sociale en informele aspect is dan ook wat ik heel erg waardeer. Je wordt enorm hecht met elkaar en je ontmoet veel andere mensen van besturen uit andere steden tijdens (internationale) congressen, trainingsdagen en weekenden. Je werkt samen, je leert samen en van elkaar, je feest samen en uiteindelijk bereik je samen mooie resultaten.

Het leuke aan een AIESEC bestuursjaar naar mijn idee is dat je bouwt aan je toekomst. Het is tegenwoordig niet alleen een pré op je CV, maar het is vaak een ervaring waar veel bedrijven eigenlijk wel om vragen. Daarnaast ben ik erachter dat ‘later’ niet een ding is waar je opeens bent, maar het is iets waar je naartoe blijft werken. Jezelf constant ontwikkelen en uitdagen hoort hierbij en AIESEC biedt hier alle handvaten voor.

Heb jij interesse in een parttime bestuursjaar bij AIESEC vanaf januari 2016?

Schrijf je voor 1 november in via de website en kom naar ons kantoor of de lunch meeting op 27 oktober in lokaal E2.61 om 12.30 voor meer informatie!