Ensie.nl, het nieuwe kennisplatform

Het is dinsdagavond en morgenochtend heb je je tentamen Inleiding BC en ICT. Helaas moet je nog het een en ander doornemen. Je zag net ergens in de sheets het Halo-effect staan, maar weet even niet meer zo goed wat het ook alweer is. Je besluit het op Google op te zoeken en ziet dat er op Wikipedia heel veel over te vinden valt. Maar wat is een beknopte beschrijving en wat is relevant? Bestond er maar een platform waarop jouw medestudenten ook schrijven. Je gaat terug naar de zoekresultaten op Google en hoopt dat het begrip ook staat beschreven op Ensie.nl. Ensie.nl is namelijk net zoals Wikipedia een pagina waarop je beschrijvingen van begrippen kunt vinden, maar is hier de auteur bekend! Dat maakt de informatie op Ensie.nl verifieerbaar. De auteurs  op het kennisplatform worden namelijk gekoppeld aan hun LinkedIn profielen. Daardoor kan de lezer zelf beoordelen of de bron betrouwbaar is of niet. In het geval van het Halo-effect zou je bijvoorbeeld beter af zijn op Ensie.nl. Daar zie je namelijk dat onze eigen communicatie-expert Anne Martens degene is geweest die het effect heeft beschreven. Dat is handig!

Naast het opzoeken van informatie, kun je op Ensie.nl ook zelf gaan schrijven. Door zelf te schrijven op Ensie.nl kun je andere mensen helpen met jouw kennis. Bovendien ontwikkel je je zo tot een uniek personal brand, waarmee je werkgevers kunt laten zien wie je bent en wat jou interesseert. Op het platform kunnen mensen namelijk binnen een paar muisklikken al zien over welke onderwerpen jij kennis beschikt. Neem als voorbeeld Inge Welzen, oud bestuurslid van SV Babylon. Zij besloot haar kennis over fear appeals en interne communicatie met de wereld te delen. Als je in Google de definitie van ‘interne communicatie’ opzoekt, zie je dat Inge met haar definitie op nummer 4 staat. Met haar definitie van ‘fear appeals’ staat ze zelfs op nummer 2! Het schrijven op Ensie.nl levert je dus een gunstige positie in Google op en ben je daarmee beter zichtbaar op het internet.

Ensie_Blog_SVBabylon

Voor docenten betekent dit dat zij op laagdrempelige wijze de lezer een kijkje kunnen geven in de vakgebieden waar zij verstand van hebben. Door de link met LinkedIn kan de lezer vervolgens gemakkelijk meer te weten komen over de docent(e) en zijn/haar gepubliceerde artikelen.

Ensie.nl is daarmee het perfecte platform om kort en bondig kennis te delen. Naast Inge, zijn er op dit moment ook nog heel wat andere experts actief op Ensie. Van kamerlid tot arts, van student tot specialist, van wijn-expert tot ADHD-coach. Natuurlijk is Ensie altijd op zoek naar meer experts, dus wil jij als student(e) CIW jouw kennis over Hofstede’s waardedimensies, het ZBO-model of hashtags delen? Ga dan naar Ensie.nl, beschrijf jouw onderwerpen en ontwikkel zo jouw personal brand!

Oh and did you know that there’s an Ensie.com as well? It’s the international version of Ensie.nl and allows you to share your knowledge in English. That way you can reach an even wider audience!

 

Dinny Pham & Inge Welzen

Studenten CIW