De eerste weken van het nieuwe bestuur

Sommige van onze leden zijn in deze periode bezig met de ontgroening van een bepaalde studenten- of sportvereniging. Maar hoe begint het jaar van een nieuw bestuur eigenlijk? In één woord samengevat: hectisch.

Op 1 september zijn wij bij onze wissel-ALV officieel geïnstalleerd als het 27ste bestuur der SV Babylon. Vol verwachting hebben de hele zomer naar dit moment toegeleefd, maar op het begin blijft het toch onwennig. Officieel het bestuur zijn dat is niet niks. Helaas, er is geen periode om dit echt op je in te kunnen laten werken want er moeten borrels gepland worden, drankjes geregeld worden en nieuwe contacten gelegd worden.

In onze eerste periode hebben wij ook iedere avond wel 1 of meer constitutieborrels. Een constitutieborrel is een borrel waar alle besturen van Nijmegen zijn uitgenodigd om zo het bestuur dat de borrel organiseert te feliciteren met hun aanstelling. Op deze avonden leren wij alle besturen goed kennen onder het genot van (te)veel bier en wijn. Vaak komen we terug met wat blauwe plekken hier en daar want ja wij, als bestuur, doen graag nog wel eens mee aan een mooie, geplande bras.

Je vraagt je misschien af, maar wat doet het bestuur nou eigenlijk behalve constant eten op de Babylonkamer? Ik zal daar eens een samengevat beeld van schetsen:
Britt, onze Commissaris Interne Betrekkingen; lekker socializen met docenten en studieadviseurs is op dit moment de taak van Britt. De magische en zeer moeilijke programma’s Photoshop en Indesign zorgen wel voor wat frustraties hier en daar.
Lisa, onze Commissaris Externe Betrekkingen; afgelopen maandag was Lisa nauwelijks te zien op de universiteit aangezien zij de hele dag afspraken had met sponsoren om onze contracten te bespreken. Zij zorgt er dan ook voor dat die welkomshotjes in de Molenstraat blijven komen.
Steffi, onze Secretaris, kent alle nieuwe leden nu bij naam (kom dat vooral ook testen) en is tot diep in de nacht bezig met het bijwerken van de ledenadministratie.
Chanel, onze Penningmeester, is al druk bezig met het passen op de centjes. Gelukkig heeft ze nog geen genoeg van al die cijfertjes want er zullen nog veel declaraties aankomen!
En als laatste ikzelf, de Voorzitter. Ik heb de afgelopen dagen met bloed, zweet en tranen alles geprobeerd om jullie bij je commissie naar keuze te kunnen plaatsen. Daarnaast moet ik er natuurlijk voor zorgen dat alles niet de soep in draait.

Naast al deze zaken die wij apart regelen hebben wij iedere maandagavond het fenomeen ‘bestuursvergadering’ en schrik niet, deze duurt gemiddeld zo’n 6 uur. In deze vergaderingen bespreken wij alle belangrijke dingen voor de vereniging.

Ondanks deze drukte en ons chronisch slaaptekort zijn we overal super enthousiast aanwezig en genieten wij nu al volop van ons bestuursjaar! De commissies zijn ingedeeld en hopelijk hebben jullie er allemaal zin in! Laten we er samen een topjaar van maken voor SV Babylon en kom zo veel mogelijk langs bij de inloopuren om lekker te chillen! Tot snel!

Sanne van `t Ooster