CIW-studenten willen weg

Velen van jullie willen weg. Weg van de Radboud Universiteit, weg uit Nijmegen, weg uit Nederland, weg van familie en vrienden. Die mogelijkheid is er, op de Radboud Universiteit en binnen de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ga weg. Op avontuur. Geniet van deze geweldig ervaring. En kom dan weer terug.

Bij de opleiding CIW willen over het algemeen nogal veel studenten weg. Weg naar het buitenland. Wil jij ook weg? Bezoek deze week dan de bijeenkomsten van Radboud Beyond Borders, voorheen bekend als de Wil Weg Week. Deze voorlichtingsweek wordt jaarlijks georganiseerd door het International Office in samenwerking met verschillende faculteiten.

Speciaal voor studenten die meer willen weten over de mogelijkheden van studie en stage in het buitenland zijn er zowel algemene als specifieke bijeenkomsten. Je kunt je nog breed oriënteren, of tijdens specifieke sessies dieper ingaan op bepaalde beurzen of landen. Oriënteer je op een buitenlandverblijf en laat je vertellen hoe zoiets aanpakt. Leer wat er allemaal bij komt kijken. Luister naar ervaringsdeskundigen die je voor gingen.

Wil je niet weg? Ben je al weggeweest? Ook dan zijn er manieren om in contact te komen met buitenlandse studenten. Overweeg eens mentor te worden van een buitenlandse gaststudent bij het ‘Get in touch with the Dutch programme’ van de Faculteit der Letteren. Ook als je over een tijdje pas weggaat is het aan te raden mentor van een buitenlandse student te worden. Altijd handig voor als de rollen straks omgedraaid zijn.

Neem de student mee naar een Nederlands huisfeest, ga samen boodschappen doen, vertel hem/haar over sinterklaas, of ga bij de HEMA stamppot eten. Wie weet krijg jij straks dan ook te horen, dat onze fietsfiles voor het stoplicht toch wel gek zijn of dat wij als een koffiezetapparaat klinken wanneer wij Nederlands spreken. Terwijl je de student het Nederlandse studentenleven en de Nederlandse cultuur laat zien, leer jij zelf bewust en onbewust ook veel over andere culturen en talen.

Ontdek andere invalshoeken en verbeter je talenkennis. Hier in Nederland of in het buitenland. Verleg hoe dan ook je grenzen; verbreed je horizon. Er is zo veel te leren van andere culturen en nationaliteiten.

Kijk voor meer informatie over de Wil Weg Week op http://www.ru.nl/io/beyond-borders/weg-dagen-weg-week. Geef je op als mentor van een buitenlandse gaststudent via de pagina: http://www.ru.nl/letteren/studereninhetbuitenland/praktisch/mentor/

 

Milou Jansen

Commissaris Interne Betrekkingen 2014-2015