Voorzitter, Max Ploemen

Mijn naam is Max Ploemen, ik ben 21 jaar en dit jaar mag ik mezelf met trots voorzitter van het 31ste bestuur van Babylon noemen. Momenteel zit ik in het vierde jaar C&O van onze studie Communicatie- en Informatiewetenschappen. Aangezien ik alleen nog mijn bacholer scriptie hoef te halen, heb ik dit jaar erg veel tijd om aan Babylon te besteden. Ik kom oorspronkelijk uit een mooi dorpje naast Maastricht in het diepe zuiden, genaamd Bunde. Ik ben ondertussen echter al drie jaar inwoner van het mooie Nijmegen en als het aan mij ligt blijf ik hier nog wel een tijdje. 

In mijn eerste jaar was ik geen actief lid bij een commissie, maar ik was wel op (bijna) elke activiteit van Babylon te vinden. Hier heb ik mijn liefde voor Babylon dus ook ontwikkeld. In het tweede jaar vond ik het tijd om meer te gaan doen voor onze studievereniging en ben ik in de Commissie van Informele Activiteiten (CIA) gegaan. Samen met deze commissie heb ik leuke borrels, activitieten en als hoogtepunt de Diesweek (de verjaardagsweek van Babylon) mogen organiseren. In het eerste semester van het derde jaar ben ik naar Dublin afgereisd om een half jaar aan de Dublin Institute of Technology (DIT) te studeren via het Erasmus programma. Ik heb hier een geweldig half jaar gehad, maar mijn Babylonhart begon toch weer telkens te kriebelen als ik terugdacht aan de mooie herinneringen van Babylon. Ik ben daarom bij de Introductiecommissie gegaan om toch nog betrokken te blijven. De skireis vind ik de leukste activiteit van Babylon. Ik ben dan ook al drie keer met Babylon op skivakantie gegaan. Het is een hele goede manier om nieuwe mensen te leren kennen, lekker te skiën en een paar biertjes te drinken. 

Ik heb het voetballen bij VV Bunde afgelopen jaar opgegeven, omdat ik een half jaar in Dublin zat en daarna niet meer elk weekend terug wilden reizen naar het zuiden. Het is dan ook heel fijn dat ik met FC Babylon in de interne competitie van de universiteit een wedstrijd kan voetballen in een gezellige omgeving. Daarnaast houd ik gewoon van cliché dingen, zoals netflixen, een terrasje pakken met vrienden en een avondje stappen. 

Als voorzitter ben ik eindverantwoordelijke van Babylon. Ik zal me vooral bezighouden met het leiden en coördineren van het bestuur en de vereniging. In drie jaar tijd heeft Babylon me veel vrienden, mooie herinneringen en een onvergetelijke studententijd gebracht. Ik kan daarom niet wachten om iets terug te doen. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme en ervaring zoveel mogelijk CIW studenten ook een onvergetelijke studententijd kan bezorgen. Als je even gezellig praatje wil maken, flauwe grappen wil horen of even een serieus gesprek wil aangaan, dan kun je altijd naar me toe komen op de Babylon kamer (E12.09). Ben ook niet bang om me tijdens een borrel of een andere activiteit van Babylon aan te spreken, want ik ben altijd in voor goed gesprek. Ik heb hartstikke veel zin in komend jaar en hoop jullie allemaal te verwelkomen bij de Babylon familie. 

Groetjes, Max

Voorzitter 2019-2020

Help-Desk