Babylon

De opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen is gericht op communicatie van en binnen organisaties en heeft een eigen studievereniging met de naam ‘Babylon’.

Babylon is opgericht in 1989. De studievereniging is er voor alle studenten Communicatie- en Informatiewetenschappen die hun studentenleven willen verrijken op studie- en/of sociaal gebied. Daarnaast is de studievereniging er ook voor docenten Communicatie- en Informatiewetenschappen, Bouwmeesters (afgestudeerde studenten  Communicatie- en Informatiewetenschappen die lid zijn van Babylon), en andere geïnteresseerden. Momenteel telt Babylon 500 leden.

Babylon probeert actief een gezond en positief studieklimaat voor studenten Communicatie- en Informatiewetenschappen te scheppen. Zij organiseert een groot scala aan activiteiten voor haar leden. Deze variëren van studiegerichte activiteiten, zoals excursies naar bedrijven, bedrijvendagen, ouderdagen en symposia tot gezelligheidsactiviteiten, zoals borrels, feesten en gezellige avonden uit.